Onze geschiedenis

Oorspronkelijk stond het Paviljoen op het Scheveningse strand ter hoogte van restaurant Seinpost. Scheveningen was in de oorlog Sperrgebied daardoor moesten alle strandtenten van het strand af. Ons paviljoen werd verplaatst naar het Haagse Malieveld, met de bedoeling om na de oorlog terug naar het strand van Scheveningen te keren. Volgens de overlevering heeft Koningin Wilhelmina toen der tijd besloten om de strandtent te laten staan. Tijdens de oorlog, en dan specifiek in de hongerwinter, kon men tegen inlevering van een broodbon, een portie poffertjes of een Oudhollandse warme wafel krijgen. Dit was voedzamer dan het brood wat men bij de bakker kon kopen.

 

In 1953 heeft mw. de Bruijn, grootmoeder van de huidige eigenaar, het bedrijf gekocht. Samen met haar zoon en dochter, Wim en Corry de Bruijn, heeft zij tot haar dood in 1981 hard gewerkt om iedereen bekend te maken met de poffertjes en Oudhollandse warme wafel. De poffertjes en wafels worden volgens een geheim familierecept, tot op de dag van vandaag, op een ambachtelijke en traditionele wijze gebakken. De strandtent die op een gegeven moment aan vervanging toe was, is in september 1982 afgebroken om plaats te maken voor een geheel nieuw paviljoen.

Dit paviljoen voldeed aan de strengste wettelijke eisen van die tijd en had binnen, inclusief een serre, een capaciteit van 130 zitplaatsen.

Ook de menukaart werd aanzienlijk uitgebreid met standaard een 20-tal vers gebakken pannenkoeken en met meer gerechten voor de lunch en het diner. Helaas heeft Wim de Bruijn niet lang kunnen genieten in het nieuwe paviljoen, hij overleed in maart 1985.

 

Ruud Louwerens, die al sinds de zomer van 1976 werkzaam was binnen het familiebedrijf, werd door zijn tante, Corry de Bruijn, gevraagd om met ingang van januari 1986 mede-eigenaar te worden. De gasten bleven het bedrijf steeds meer en meer bezoeken, ook al ging het in de jaren negentig wat minder met Nederland. Corry de Bruijn overleed in 1998 op 69 jarige leeftijd.

 

In 2008 heeft het bedrijf een behoorlijke verbouwing ondergaan, de keuken werd uitgebreid en geheel vernieuwd, de capaciteit werd uitgebreid met 44 zitplaatsen, middels een 2e serre, de opslagcapaciteit werd vergroot, evenals extra toiletruimte, en er werd een mindervalide toilet gecreëerd. In dat jaar kwam ook zijn zoon Berry, die net zijn studie voor kok had afgerond, in de zaak werken.